TOKAT / ARTOVA - ARTOVA İMAM HATİP ORTAOKULU

MEVLANA HAFTASI

Hoşgörü ve barışın evrensel sembolü olan Mevlana Celaleddin Rumi; 13. yüzyılda yaşamış ve tüm dünyaya mal olmuş bir İslam alimi, düşünür, şair, sufi ve mutasavvıftır. Mevlana Celaleddin Rumi; 66 yıllık yaşamı boyunca Müslüman'ından Gayrimüslim'ine herkese dokunmuş, kim olursa olsun herkesi kucaklayabilmiş bir isimdir. Öyle ki eserleri onlarca dile çevrilmiş, ardında bıraktığı sema geleneği "UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi"ne girmiş ve her yıl yapılan Şeb-i Arus törenleri ile de evrensel bir boyut kazanmıştır. Bu bağlamda her yıl 7- 17 Aralık tarihleri arasında "Mevlana" değerlerini yaymak için "Mevlana Haftası" kutlanmaktadır. Okulumuzda da bu hafta çeşitli şiirler, sinevizyon gösterisi ve bilgilendirici metinler ile çoşkuyla kutlanarak imam hatip vizyonu çerçevesinde "değerler eğitimi" etkinliği gerçekleştirilmiştir.

18-12-202318-12-202318-12-2023

Yayın: 18.12.2023 - Güncelleme: 18.12.2023 13:30 - Görüntülenme: 77