VAKTİ KUŞANMAK

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek; öğrencilerimizin dinî, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak; İslam'ın temel ibadetlerinden olan namazı, Kur'an ve sünnet temelinde günlük hayata bakan yönleriyle bütüncül bir bakış açısıyla anlatmak ve onun önemini kavratmak; namaz ibadetinin insanı kötülükten alıkoyan, sosyalleşmesine katkı sağlayan ve vakit bilinci kazandıran yönlerinin fark edilmesini sağlamak; ibadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, özdenetim, sorumluluk, dostluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak; okullarımızdaki benzer çalışmaları desteklemek ve örnek uygulamalarda birlikteliği sağlamak amacıyla uygulanan "Vakit Kuşanmak" projesi okulumuzda da büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle gerçekleştirildi.

İlgili proje kapsamında öncelikle okulumuzda mevcut bulunan mescidin imkânları geliştirilmiş ve güzelleştirilmiş daha sonra ise gerek kız gerekse de erkek öğrencilerin bu mescitten azami ölçüde yararlanması sağlanmıştır. Öğretmenler de hem öğrencilere örnek olmuş hem de öğrencilere gerekli kolaylığı sağlamışlardır. Ayrıca öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla okulumuzda bir  "Vakti Kuşanmak Köşesi" oluşturulmuş ve pano sürekli güncel tutulmuştur. Panoda "Güldeste"lere de yer verilmiştir. Ek olarak öğrencilerimiz; öğretmenleri rehberliği ve gözetiminde hem cuma namazlarına gitmiş hem de tarihi camileri gezerek tarihi, kültürel ve manevi dokuyu teneffüs etmişlerdir. Etkinliklerin amacına ulaştığı gözlemlenmiştir.

24-01-202324-01-202324-01-2023

Yayın: 24.01.2023 - Güncelleme: 24.01.2023 10:58 - Görüntülenme: 96