Burak TUTKUN - Müdür Yardımcısı

1991 yılında Tokat’ta dünyaya geldi. İlköğrenimini Tokat Yeşilbağ İlköğretim Okulunda (2005), ortaöğrenimini ise Tokat Gazi Osman Paşa Anadolu Lisesinde (2009) tamamladı. Aynı yıl Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Öğretmenliği Programı’nda lisans eğitimine başlayan Burak TUTKUN, 2013 yılında mezun oldu ve Artova Gazipaşa Ortaokulunda Türkçe öğretmenliği görevine başladı. Ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı’nda tezsiz yüksek lisans eğitimini (2015) tamamladı. Aynı yıl "Kur´an-ı Kerim Ayetleri Üzerinden Milli Eğitim Genel Amaçları ve Ortaokul Öğretim Programları Hakkında Nitel Bir Araştırma" adlı makalesini yayımladı. Bunun yanı sıra “Öğretmen İtibarı” adlı bildirisi Antalya’da 8. Eğitim Denetimi Kongresi’nde (2016) kabul edildi. “Stratejik Liderlik Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması: Bir Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması” adlı bildirisi ise II. Uluslararası Felsefe, Eğitim, Sanat ve Bilim Tarihi Sempozyumu’nda (2017) kabul edildi. Bunun dışında Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı “Kandiller Yanarken” adlı kitapta “Karanlık Bir Geceden Aydınlık Bir Geleceğe (15 Temmuz Bir Milletin Şahlanışı)” adlı denemesi (2017), "Okul Müdürlerinin Etik Liderlik Davranışları ile Öğretmen Öz Yeterliği Arasındaki İlişki" adlı makalesi (2017), “Eğitim Yönetimi ve Planlaması Açısından Öğretim Programları İçin Farklı Bir Perspektif (Kur’an-ı Kerim’e Göre İnsan) adlı kitabı (2017) ve “Etik Liderlik, Öz Yeterlik ve Bu İki Kavram Arasındaki İlişki” adlı kitabı (2017) yayımlandı. Aynı yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı’nda tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca “Göbeklitepe’den Endüstri 4.0’a Eğitim Çalışmaları” adlı kitapta “Stratejik Liderlik Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması: Bir Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması” adlı kitap bölümü (2019) yayımlandı. "Pedagojik Formasyon Uygulaması ve Türk Eğitim Sistemine Yansımaları" adlı bildirisi ise Ankara´da 3. Ulusal Eğitimde Dönüşüm Formunda (2022) kabul edildi. 2017 yılında Artova Çelikli Şehit Bekir Kurt İlk-Ortaokuluna müdür yardımcısı olarak atanan Burak TUTKUN; 2020 yılında Artova Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okuluna, 2022 yılında ise Artova İmam Hatip Ortaokuluna müdür yardımcısı olarak atanmış olup halen Artova İmam Hatip Ortaokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Burak TUTKUN, 2021 yılı itibariyle Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı´nda doktora eğitimine başlamıştır.