Haz

"2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni" büyük bir çoşku ve heyecanla icra edildi. Karne dağıtım töreninde okul müdürümüz Başöğretmen İsmail Doğan tarafından bir konuşma gerçekleştirildi ve dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edilerek eğitim öğretim yılı sonlandırıldı. Tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin nitelikli, dolu dolu ve güzel bir tatil dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında görüşmek üzere...

Haz

Okulumuzun "Bilek Güreşi" turnuvalarındaki başarıları artarak devam ediyor. Okulumuz öğrencileri; il düzeyindeki küçükler kategorisinde hem sağ hem de solda aldığı birincilik, ikincilik, üçüncülük ve beşincilik dereceleri ile göz doldurmaya devam etti. Bu bakımdan turnuvalara katılıp başarı elde eden veya etmeyen tüm öğrencilerimizi ve öğrencilerimize emek veren kıymetli öğretmenlerimizi kutlayıp her alandaki okul başarılarımızın artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

Haz

Geleneksel yıl sonu okul pikniği etkinliğimiz bu yıl da Artova Kent Ormanı'nda yapılmıştır. Öğretmen ve öğrencilerimizin doyasıya eğlenip koca bir yılın yorgunluğunu attığı okul pikniğimizde ayrıca sportif müsabakalar ve çeşitli yarışmalar da yapılarak okul kültürünün geliştirilmesi ve öğrencilerimize okul sevgisinin aşılanması sağlanmıştır.

Haz

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile ilimiz Pazar ilçesindeki Ballıca Mağarası'na bir okul gezisi düzenlenmiştir. Gezide öğrencilerimize rehberler eşliğinde Ballıca Mağarası'nın tarihi geçmişi ve oluşum özellikleri ile ilgili bilgiler verilmiş ayrıca akranları ile birlikte eğlenceli vakitler geçirmeleri sağlanmıştır.

Haz

Mayıs ayı kts etkinlikleri kapsamında eğitim ve kültür gezisi yapıldı. Gezi kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi kampüsü içerisindeki fakülteler ve Tokat Merkez Proje İmam Hatip Liseleri gezilerek öğrencilerimize eğitsel ve mesleki rehberlik çalışmaları icra edildi. Ayrıca Tokat'ın tarihi, turistik ve kültürel mekanları, müzeleri ile camileri seyahat edilerek öğrencilerin şehrimizin kendi özgü dokusunu hissedip yaşamaları sağlandı.

Haz

Mayıs ayı kts etkinlikleri kapsamında okulumuzda körebe, saklambaç vb. oyunların yer aldığı bir geleneksel oyun şenliği düzenlenmiştir. Geleneksel oyun şenliği ile öğrencilerimizin hem teknolojik bağımlılıktan kurtulması hem iletişim becerilerinin artırılması hem de takım ruhu oluşturularak birbirlerine karşı olumlu bağlılıklarının yükseltilmesi sağlanmıştır.

Haz

Mayıs ayı kts etkinlikleri kapsamında tübitak destekli yayınların online takip edilmesi ve sınıf düzeyinde paylaşımlarda bulunulması sağlanmıştır. Yapılan etkinlikle öğrencilerimizin ilgi, istek ile motivasyonlarının yükseldiği ve eğitim teknolojilerinin kullanılmasına yönelik öğretmen farkındalığının arttığı gözlemlenmiştir.

Haz

Mayıs ayı kts etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir bilişim sınıfı oluşturulmuş ve bu sınıf, başta bilişim teknolojileri ve yazılım dersi olmak üzere teknolojik alt yapıya ihtiyaç duyulan diğer derslerde de kullanılmaya başlanmıştır.

Haz

Mayıs ayı kts etkinlikleri kapsamında "40 Ayet 40 Hadis" programı icra edildi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti, sinevizyon gösterisi ve fon müziği eşliğinde ayet/hadis okumalarının yer aldığı program; bir yandan öğrencilerimizin manevi yönünü geliştirirken diğer taraftan ise mesleki gelişimlerine katkı sağlamıştır.

Nis

Nisan ayı kts etkinlikleri kapsamında okulumuz İngilizce öğretmeni Sevgi KAYMAK ASLAN tarafından Erasmus, e-Twinning, robotik kodlama, STEM ve TÜBİTAK gibi ulusal ve uluslararası programlar hakkında öğretmenlerimize bir sunum yapılmış ayrıca okulda devam eden projeler hakkında son durum ve süreç değerlendirme çalışması icra edilmiştir.

Nis

Nisan ayı kts etkinlikleri kapsamında okulumuzda "ramazan" konulu bir mani yarışması düzenlenmiş olup birinci seçilen 7-A sınıfı öğrencisi Melike Nur KAYA adlı öğrenci ödüllendirilmiştir. İlgili KTS çalışması kapsamında hem ramazan ayının dolu dolu geçirilmesi hem de öğrencilerimizdeki hayal gücü ve yazarlık becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Nis

Nisan ayı kts etkinlikleri kapsamında hem Tokat RAM hem de ilçemizdeki rehber öğretmenler ile irtibata geçilerek okulumuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik koçluk sistemi uygulanmıştır. Koçluk sistemi kapsamında plan, program ve eğitim metotları hazırlanarak gerek bireysel ve grup görüşmeleri gerek eğitsel/mesleki rehberlik gerek soru takibi ve birebir çözümleri ile gerekse de kitap okuma takipleri gerçekleştirilmiştir.

Nis

Nisan ayı kts etkinlikleri kapsamında Türkiye'de ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel ve teknolojik olaylar, buluşlar ve gelişmeler okul panosunda sergilenmiştir. Etkinlik sonucunda öğrencilerimizde yenilik ve bilimsel gelişmelere karşı dikkat, ilgi ve duyarlılığın arttığı gözlemlenmiştir.

Nis

Nisan ayı kts etkinlikleri kapsamında Ramazan-ı Şerif içerisinde okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından üç hatim indirilmiş ve bu hatimler öğrencilerle beraber gidilen cuma namazı sonrası gerek şehitlerimize gerek depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza gerekse de imam hatiplerin kuruluşunda ve bugünlere ulaşmasında emeği geçenlerin ruhlarına armağan edilmiştir.

Nis

Bilek güreşi müsabakarında ilde gösterdiğimiz başarıların ardından Çorum'da düzenlenen bölge turnavasından da derecelerle dönmeyi başardık. İrem Gül YALÇIN adlı öğrencimiz sağ kolda üçüncü, sol kolda dördüncü olurken; Eda Nur KAYA ise sol kolda üçüncü olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Artova İmam Hatip Ortaokulu olarak sadece mesleki yarışmalarda değil; akademik, sportif ve kültürel faaliyetlerde de başarı yolunda çalışmaya devam ediyoruz.